Кабелна телевизия RN е създадена 1993 г.

През същата година започва изграждането на кабелната мрежа на територията на гр.Бургас. За период от 5 години компанията изгражда кабелни мрежи във всички населени места в Бургас и региона. През 1994 г. създава собствен телевизионен канал – “Канал 0”. През 1996 г. получава лиценз и започва ефирно излъчване на програмата в Бургаска област. През 2002 г. кабелна телевизия RN закупува контролния пакет акции от регионалния ежедневник вестник “Компас”. След направените инвестиции вестникът става най-четеното регионално издание.

През 2004 Кабелна телевизия RN купува Бургаската радиостанция “МАЯ” и прави първият в България Медиапул – RN Mediagroup. Радиостанцията е оборудвана с най-модерна техника и за 3 месеца става номер 1 в региона с над 80% слушаемост. На 6.11.2005 RN Mediagroup започна излъчването на цифрови програми по кабелната си мрежа. Първият кабелен оператор в България, който преминава изцяло на цифрови телевизионни и радио програми. 150 телевизионни и 130 радио програми се ретранслират по кабелната мрежа на RN Mediagroup. Дигиталните приемници се раздават безплатно на абонатите без финансови ангажименти.

Цифровата главна станция е изградена с оборудване на американската фирма ADTEC, Scopus, Motorola , SantificAtlanta, Galery IP а цифровите сетопбоксове за крайните клиени са произведени от водеща в областа корейска компания Globalteq. Абонатите на кабелната мрежа на RN Mediagroup могат да ползват също и интернет и телефонни услуги. Партньор на RN Mediagroup в телефонните услуги е TPN Telecom Partners Network a качеството на международният телефонен трафик е гарантирано от British Telecom.

През 2006 г. RN Mediagroup предлага на своите клиенти и платени телевизионни програми благодарение на кодиращата система CONAX . Филмови , спортни еротични и PPV програми могат да приемат абонатите както и да се възползват от интерактивност в услугите за поръчка на филми , предавания и поздрави чрез мобилни SMS и други. В новото хилядолети компанията влезе с девиза:

БЪДИ ДИГИТАЛЕН!