КАК ДА ТЕСТВАТЕ УСЛУГАТА БЕЗПЛАТНО?


1.Ако имате следните модели телевизори можете да тествате услугата безплатно в рамките на 3 дни, за да се уверите, че Ви харесва:

SONY – с операционна система AndroidTV

PHILIPS – с операционна система AndroidTV (частична поддръжка)

CROWN – с операционна система AndroidTV

или друг телевизор с операционна система AndroidTV

  • Влезте в PLAY STORE play-google или Samsung Smart Hub play-hub през менюто на телевизора.
  • Използвайте функцията за търсене, напишете “RNTV” и инсталирайте приложението.
  • След инсталацията и стартиране, в рамките на 1 минута услугата ще се активира и в продължение на 3 (три) дни ще гледате безплатно ВСИЧКИ КАНАЛИ.

SAMSUNG Tizen – модели 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 и 2020 година (наличен в SmartHUB България и другите Европейски държави) – Списък на поддържаните моделиLG WebOS – достъпно в LG Content Store.
За телевизори с платформа: webOSTV 3.0, 3.5, 4.0, 4.5 (модели от 2016, 2017, 2018 и 2019).

Приложението е с някои ограничения, поискани от LG:
1) По време на първоначалната тестова активация не са достъпни всички канали. След заплащане в нашият магазин, пакетите с включените канали са достъпни.
2) LG не позволяват 18+ съдържание и затова то е премахнато/скрито/недостъпно – това е тяхна политика. Не можем да го разрешим без да предизвикаме сваляне на приложението от LG Content Store.

Забележка: Ако нямате магазин “LG Content Store”, а имате “LG Smart World” – телевизорът ви е стар модел, с NetCast (Linux) и не се поддържа.


Забележка за телевизори: Преди 2015г. производителите на телевизори не интегрират мощни процесори за работа на приложенията. След 2016г. производители започват да интегрират многоядрени процесори, които ВЕЧЕ могат да се справят с IPTV и UX съдържание. Нашата система е създадена да използва тези нови процесори и затова на стари телевизори или не работи (2014г или по-стари модели) или е бавна (2015 и понякога 2016г нисък клас модели). Моля, имайте това в предвид!
2. Можете да тествате услугата IPTV със следните модели set-top-box:

1. Infomir MAG254w1 (с вграден WiFi)

2. Infomir MAG254w2 (с вграден WiFi)

3. Infomir MAG254

4. Infomir MAG250

5. Infomir MAG256

6. Infomir MAG322

Могат да се закупят от сайта на производителя www.infomir.com или от друг магазин като: www.ebay.com или www.amazon.com.

Infomir произвежда и други устройства, които са неподдържани: MAG324, MAG349, MAG351, MAG410, MAG424


3. Други модели set-top-box устройства, СПЕЦИАЛНО разработени за телевизия (предлагат се от нас):

1. HyBroad A312 (WiFi с допълнителен USB dongle)

2. HyBroad A313B (WiFi с допълнителен USB dongle)

3. HyBroad A331 (Android 7) – спецификация (Не се поддържа WiFi)

4. HyBroad A350 (Android 7) – спецификация (Не се поддържа WiFi)

5. HyBroad A350w (Android 7) – спецификация (WiFi – 2,4GHz/5GHz 802.11ac)


HyBroad A350w се продава на доставна за нас цена (възможно най-ниската на пазара). Доставкате е за сметка на клиента и само на територията на България.
Боксовете са “ЗАКЛЮЧЕНИ” към нас, с променен интерфейс, за максимално удобство при използване на системата ни.100% съвместимост с други set-top-box устройства НЕ СЕ ГАРАНТИРА. Моля, използвайте само препоръчвани от нас модели.


Приложение за Android и AndroidTV устройства: Свали от тук или от Google Play Market с AndroidTV сертифицирано устройство
(Свалете приложението архивирано в ZIP архив, разопаковайте го на USB flash и го инсталирайте от USB на вашето Android устройство)

Приложение за Samsung Tizen: Свали от тук
(Свалете приложението архивирано в ZIP архив, разопаковайте го на USB flash в главната папка и следвайте ръководството от файл INSTRUKCIA.txt на USB flash)КАК ДА НАМЕРИТЕ ВАШИЯТ MAC АДРЕС?


За да регистрирате вашия Телевизор или Set-Top-Box устройство, е необходимо да знаете MAC адресa на устройството.

На устройствата Infomir MAG, MAC адресът е залепен на кутията и представлява 12 символа, разделени с двоеточие (:). Също така е залепен на самото устройство отдолу.

MAC адресът на вашия Телевизор може да бъде намерен в нашето приложение. Трябва да влезете в бутон “Профил” (“Profile”). Там е изписан MAC адресът. Това важи и за Set-Top-Box устройствата.

Забележка: В настройките на повечето Телевизори има информация само за един MAC адрес. Някой модели имат отделни МАС адреси за LAN, Wi-Fi или Bluethoot интерфейси. Затова винаги вземайте информацията за Вашия MAC адрес от нашето приложение – в “Профил”!


ВАЖНО: Всеки опит за промяна на MAC адрес на устройство, ще предизвика блокиране на акаунт! Премахване на блокировка не се извършва!
При платен акаунт, предлага се опция за прехвърляне на НОВО (различно) устройство на клиент.


НЕСЪВМЕСТИМИ УСТРОЙСТВА


Списък на несъвместими устройства за IPTV:

* X-TREMER STV-400STB (MBX/STV-400STB)

* STB емулатори

* Смарт телефони и Таблети – моля, използвайте нашето приложение за Мобилна ТВ

* KIII Amlogic TV Box (amlogic/KIII)ЗАБЕЛЯЗАНИ ПРОБЛЕМИ С УСТРОЙСТВА


1. Телевизор Philips с AndroidTV – някои аудио кодеци липсват при IPTV (деактивирани от производителя) и съответно някои канали “не работят”. Работи се по въпроса. Препоръчваме засега използване на бокс HyBroad!

2. Телевизор Samsung Tizen – Не се поддържат субтитри (липсва в Tizen). На повечето канали вече субтитрите са вградени във видеото. Все още има малък брой канали, които са без субтитри. Работи се по въпроса.

3. Телевизор Samsung Tizen 2015 и 2016 – Приложението работи по-бавно и по-бавно се превключват каналите. Причина – бавни процесори. Не може да се коригира. Препоръчваме използване на бокс HyBroad!

4. Бокс Xiaomi Mi Box 3 – няма поддръжка на MPEG-2 Audio. На някои канали няма звук. Не се препоръчва този бокс.

5. Бокс X96 mini, Tanix TX3 mini и други боксове с процесор Amlogic S905W – процесорът не е достатъчно мощен и накъсва картината. Не се препоръчват такива боксове.

6. Бокс HiMedia H1 и други с процесор Rockchip RK3229 – не поддържа MPEG-2 аудио и видео и съответно някои канали “не работят”. Процесорът не е достатъчно мощен и накъсва картината. Не се препоръчват такива боксове.

7. Бокс Strong SRT 2220 и други боксове с процесор Amlogic AML8726-MX – процесорът не е достатъчно мощен и накъсва картината. Не се препоръчват такива боксове.

8. Телевизори Arielli, StarLight, Crown, Neo, ELITE, Skymaster (и др. от най-нисък клас ТВ с Android) – Имат проблеми при някои HD канали понякога. Понякога забива приложението. Причина – слаби процесори. На някои HD канали няма звук – проверете за друг аудио поток с “ЗЕЛЕНОТО” копче на дистанционното. Причина – телевизори без лиценз за Dolby Digital или DTS. Препоръчваме използване на бокс HyBroad!

9. Бокс Netxeon MXIII-G и други боксове с процесор Amlogic S812 или Amlogic S805 – процесорът не е достатъчно мощен и накъсва картината при HD каналите. Възможно е забиване на приложението на някои канали. Не се препоръчват такива боксове.

10. Телевизори Tesla Android (произведени в Китайски ОЕМ производител за ComTrade Group Сърбия) – имат поддръжка само на AAC звук. Другите аудио кодеци не се поддържат. Не са подходящи за IPTV – не се възпроизвеждат канали с не AAC звук. Препоръчваме използване на бокс HyBroad!КАКВА СКОРОСТ НА ИНТЕРНЕТ Е НЕОБХОДИМА?


В зависимост от това, кой ТВ канал гледате, трябват ви различни постоянни, стабилни, без флуктоации скорости. При SD каналите е необходимо и достатъчно 5 Mbps (мегабита в секунда). При HD каналите ви е нужна скорост поне 15 Mbps (мегабита в секунда). Ние препоръчваме скорост от 20 Mbps (мегабита в секунда).

Speed SD=5Mbps HD=20Mbps

Вие може да проверите доколко е стабилна скоростта ви на адрес: SpeedOfMe или nPerf. Скоростта до нас можете да тествате на адрес: RNTV Тест на скорост.

При проблеми с качеството на ТВ каналите, моля, първо проверявайте дали нямате проблем със скоростта или стабилността на вашият Интернет достъп.

Не препоръчваме използването на WiFi (безжична връзка) и не поемаме гаранция, че няма да накъсва или пикселизира. Телевизията е услуга в реално време и е чувствителна към промени в скоростта, дори за кратки периоди (части от секундата).КАК ДА ИНСТАЛИРАТЕ НА Infomir MAG250/254/256/322?


1.Свържете вашият IPTV set-top-box към телевизора с HDMI кабел.

2.Включете IPTV set-top-box в контакта.

3.Включете телевизора и го нагласете.

4.Ще ви излезе това на екрана:

iptv-1

5.Отидете на настройките и след това на системни настройки.

iptv-2

6.Отидете на сървъри.

iptv-3

7.Отидете на общи.

iptv-4

8.Моля да намерите бутона “клавиатура” на дистанционното и напишете pool.ntp.org в полето,в което пише NTP server, както е показано отдолу.

iptv-5

Натиснете Enter и след това ОК.

9.Върнете се към предишното меню като натиснете бутона HOME и изберете портали, както е показано на снимката.

На екрана ще се покаже следното меню:

iptv-6

В полето ПОРТАЛ 1 напишете RN TV

В полето Portal 1 URL напишете: http://rn-tv.com/ww

Натиснете ENTER след това ОК.

10. Ако сте преминали през всичките стъпки успешно, натиснете бутона HOME и изберете какво да гледате.