Кабелна телевизия

Кабелна телевизия от RN-TV е основна услуга, която телекомуникационният оператор предлага на своите клиенти. На крайният потребител му се осигурява достъпът до услугата през хибридна- инфраструктура, състояща се от оптична и коаксиална кабелна мрежа, активно комуникационно оборудване и клиентско оборудване (при цифровата телевизия- set-top-box).

Цифровата телевизия (или дигитална телевизия) е технология за приемане и предаване на движещ се образ и звук на разстояние (телевизия) с използване на цифров сигнал, за разлика от аналоговата телевизия, която се излъчва чрез аналогов сигнал. Цифровата телевизия позволява излъчването на повече телевизионни програми в определена честотна лента, а също и предоставя допълнителни услуги като субтитри, разписание на телевизионна програма (EPG), допълнителни аудио-канали и платени канали, докато аналоговата телевизия предлага по-малък брой канали в програмната схема и ограничен набор от допълнителни услуги.

За да гледате цифрова и HD телевизия, без допълнително устройство – цифров приемник трябва да имате телевизор с вграден DVB-C тунер (за всички цифрови програми) и да поддържа стандарт MPEG-2 и MPEG-4 (за всички HD програми).

Ако нямате такъв телевизор можете да получите цифров приемник от RN-TV срещу минимална допълнителна месечна такса.

В случаите, в които телевизорът ви няма вграден DVB-C тунер и не ползвате цифров приемник от RN-TV, гледате без допълнителна такса, свободно 35 аналогови програми.

Няма ограничение. С един абонамент за услуга телевизия, гледате на всички телевизори във Вашия дом.

Часовото изместване с -1,-2,-3 часа назад Ви осигурява удобството да гледате любимото си предаване и в по-късен час, ако не сте имали възможност да го видите в реално време.

Цифровата телевизия поддържа различни типове стандарти и формати на картината. Излъчването може да се осъществява както в традиционните за аналоговата телевизия стандарти PAL,SECAM, NTSC (стандартна резолюция), така и в High-definition (HDTV) формат – висока разделителна способност.

Телевизия с висока резюция означава, че гледате жива, вдъхновяваща и детайлна картина с цветове, по-богати и естествени от всичко, правено досега в областта на телевизионните технологии. Движенията на обектите са перфектно гладки, картината е с пропорции 16:9 и така виждате 30% повече от сцената.

UВъв всеки един момент абонат на услугата Кабелна телевизия от RN-TV може да заяви ползването на допълнителни услуги от портфолиото на оператора:

  1. Цифрова телевизия
  2. Кабелен интернет
  3. Телефонна услуга
  4. и всички тези услуги ще получи по един единствен кабел без да е необходимо допълнително окабеляване до и в дома му.

Интернет

Получавате един реален (публичен) статичен IP адрес по DHCP.

Oбадете се на нашият Център за обслужване на клиенти на телефон: 056 919191.

Ето и няколко стъпки, които да следвате преди да се обадите на оператор:

Ако LAN кабела е свързан директно към компютъра ви:
Проверете кабела дали е правилно включен в LAN порта на мрежовата карта на компютъра ви.
Проверете Интернет настройките на мрежата, дали са правилно въведени.
Рестартирайте компютъра си.

Ако LAN кабела е свързан към рутер.
Проверете кабела дали е включен в правилния, а именно WAN (интернет) порта на рутера.
Важно! Кабелът трябва да се постави в порта, който се намира на по-отдалечено място от останалите 4-ри (т.е. никога не трябва да е включен в някой от 4-те LAN порта, а задължително във WAN интернет порта).
Проверете Интернет настройките на мрежата, дали са правилно въведени.
Рестартирайте рутера си.

Ващият IP адрес можете да видите на: https://whatismyipaddress.com/

Ако се затруднявате, обадете се на телефон 056 919 200, дежурните специалисти в Обслужване на клиенти ще ви дадат информация за вашия IP адрес.

Всеки интернет потребител може да измери своята скорост на даунлоуд и ъплоуд чрез познатите ви скоростомери. Можете да използвате и Моят RN.

За тези, които ползват безжичен достъп до интернет е важно да знаят, че при най-често използваните рутери, скоростта, която може да развиете безжично е не повече от 30 Мbps за download.

Причините за бавна скорост на Интернет връзката са много. Препоръчително е да се свържете с центъра за Техническа поддръжка на телефон 056 919 200, за да се установи проблема.

Ето и най-честите причини за проява на бавен Интернет:

  1. Компютърът Ви е заразен с вируси – вирусите, както и зловредни софтуери могат да генерират трафик, който чувствително ще забави връзката Ви.
  2. Имате включена торент програма. В случай, че интернетът е бавен на брауз (бавно отваряте страници) убедете се, че нямате пусната торент програма BitComet, uTorrent и т.н.
  3. Торент програмите могат да товарят канала Ви на максимум и да заемат голям капацитет от процесите на машината Ви, в резултат на което другите действия, като браузване например, да останат с по-нисък приоритет.

Когато ползвате безжичен интернет чрез wireless рутер убедете се, че връзката е защитена, т.е. се свързвате към рутера посредством ключ/парола, за да не се закачат недоброжелатели, които да използват Вашата интернет връзка.

Няма ограничение в броя на компютрите, които се използват с един абонамент за услугата Интернет. Препоръчително и за Ваше удобство е да имате Wi-Fi Рутер, с който вие и вашите познати ще се свързвате безжично към Интернет. Колкото по-висока скорост изберете 24, 42 или 57 Mbps, толкова по-добра връзка ще имате, ползвайки над 3 компютъра.